-->
TrendMini Blogger Teması

C# If Else Yapısı Örnekleri


  • C#
  • Unknown
  • Yorum Yok

If-Else Deyimi Örnekleri

Örnek 1: Klavyeden öğrencinin 2 adet not bilgisi girildikten sonra, ortalama 50 ve üzerinde ise ekrana “Geçti” değilse “Kaldı” yazdıran programın Console uygulamasını yapalım.
Örnek 2: Bir üniversitede öğrencilerin ortalamaları 50 ve üzerinde ise dersten başarılı sayılmaktadırlar. Öğrencinin vize notu ortalamaya %40, final notu %60 etki ettiği bildiğine göre öğrencilerin ders başarı durumlarını hesaplayan programı yapalım.
Örnek 3: Belirlenen kullanıcı adı ve şifre doğru girildiğinde “Giriş Başarılı”, yanlış girildiğinde “Girdiğiniz kullanıcı adı veya şifre hatalı” mesajı veren Console uygulamasını yapalım.
Örnek 4: Klavyeden girilen sayının tek mi, çift mi olduğunu gösteren C# programını yazalım.
Örnek 5: Bir mağazada alınan ürünün fiyatı 100 Tl ve üzerinde ise 5 Tl olan kargo ücreti alınmamaktadır. Ürünün fiyatı girildiğinde toplam ödenmesi gereken tutarı gösteren programı yazalım.
Örnek 6: Klavyeden girilen sayının negatif, pozitif veya sıfır olduğunu gösteren programın C# kodlarını yazalım.
Örnek 7: Kullanıcıdan girdiği iki sayı ve yapılacak işlem türü (toplama, çıkarma, çarpma, bölme) seçildiğinde, sonucu hesaplayarak ekranda gösteren programı yazalım.
 Örnek 8: Klavyeden iki ürünün fiyatı girildiğinde toplam fiyat 200 TL’den fazla ise, 2.üründen %25 indirim yaparak ödenecek tutarı gösteren uygulamayı yapalım.

C# If Else Yapısı Örnekleri hakkında 0 yorum var.